Waarom vormgeving niet alles is

Een website moet mooi zijn. Dat zeker. Maar hoe zit het met de teksten op je site? Helaas wordt hier vaak minder aandacht aan besteedt als bij het design. Bij het maken van een nieuwe website ligt de focus meestal op eigen huisstijl en design, want online gaan we nu eenmaal (bewust en onbewust) voor het aanzicht. Je wilt dat jouw nieuwe website er gelikt uitziet en dat jouw huisstijl een weergave is van waar jij als bedrijf voor staat, en daarbij ook nog in het oog springt. Tuurlijk, dit is ook allemaal belangrijk! Maar vormgeving is niet alles..

Het gaat namelijk ook echt om inhoud. Jouw website kan nog zo mooi zijn en van een slim design zijn voorzien; als het voor de bezoeker niet duidelijk wordt wat jij voor hem kan betekenen en welke informatie er te vinden is, zal deze persoon snel weggaan. En dat is zonde! Want ondanks dat jouw bezoekers van al die animaties en functionaliteiten houden: ze kijken ook kritisch naar inhoud.

Hoeveel tekst is dan nodig? Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Aan de ene kant moet je rekening houden met Google, en aan de andere kant met je doelgroep. Gemiddeld genomen hebben bezoekers een concentratieboog met een limiet van 7 minuten. Als je bedenkt dat er ook nog animaties, afbeeldingen en video´s op je website bekeken kunnen worden, kunnen we hier een paar minuten vanaf halen en komen we op 3 á 4 minuten. Jouw lezer wil in korte tijd de juiste informatie kunnen vinden en geen lange teksten lezen. Anderzijds kijkt Google of jij jouw bezoeker van de benodigde informatie voorziet en makkelijk gezegd: hoe meer informatie, hoe groter de kans dat de benodigde informatie er ook tussen staat. Het gaat erom de balans te vinden tussen het gedrag van de bezoeker en Google.

Hoe maak je dan een goede tekst?

Bij elke pagina kun je jezelf afvragen, wat is het doel? Wat wil ik hiermee bereiken? Wat wil ik aan de bezoeker laten zien? Wil ik deze informeren, overtuigen of misschien wel aanzetten tot een bepaalde actie? Jouw homepage is bijvoorbeeld je binnenkomer: deze moet aantrekkelijk zijn, maar ook duidelijk maken wat je doet. Zorg voor een krachtige oneliner die jouw bedrijf en doel omschrijft en zorg dat de opvolgende tekst hier meer duidelijkheid over verschaft. Geef hier vooral een eerste indruk, voor meer informatie kan de websitebezoeker doorklikken naar je andere pagina’s die wel meer informatie geven.

 

Zorg voor een juiste balans

Je webdesign en huisstijl moeten een weergave van jouw bedrijf zijn en tegelijkertijd je doelgroep aanspreken. Dit is waar Gemakkelijkeenwebsite bij kan helpen. Echter is de vormgeving niet alles: uiteindelijk komt je bezoeker niet alleen om iets moois te bekijken, maar ook om erachter te komen wat jouw bedrijf voor hem kan betekenen. Het gaat dus om de juiste balans. Laat je zien met een prachtige website, maar ook met informatieve tekst. Bij Gemakkelijkeenwebsite verwachten we alleen dat je de tekst en de foto’s levert. Heb je geen goede foto’s beschikbaar? Geen probleem! Op deze site vind je meer dan 1 miljoen rechtenvrije afbeeldingen die je vrij mag gebruiken. Heb je hulp nodig met het schrijven van teksten? Ook dan zijn we er voor je! We denken graag met je mee.

 
Tags :

Deel dit:

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Scan de code
U kunt ons ook bellen op 0614571782.
Of klik op de knop hieronder om direct met ons te WhatsAppen.
Gemakkelijkeenwebsite reageert op al jouw vragen binnen 24 uur.
Call Now Button